Enkel DIY-terrassbelysning för en vacker bakgård

DIY terrace lighting for a beautiful backyard

Har du någonsin tittat på din utomhusplats och tänkt att det skulle behöva lite extra charm? Vi har det perfekta, enkla och budgetvänliga DIY-projekt för att lysa upp din terrass eller trädgård med stil. Allt du behöver är några grundmaterial, lite tålamod och voila - ett mysigt, upplyst utomhusparadis väntar!

Vad du behöver:

  • 4 vattenrör (vi rekommenderar galvaniserade)
  • 4 stora blomkrukor i terrakotta 
  • Postmix betong 
  • Ljusslingor eller glödlampor
  • Vattenpass
  • Tunt snöre 

 

Steg 1: Samla ihop dina material

Först och främst måste du se till att du har allt du behöver. Kontrollera listan ovan och samla ihop rör, terrakottakrukor, postmix betong och lampor. Är du redo? Nu sätter vi igång!

Steg 2: Montera ihop din RackBuddy

Dags att komma igång! Börja med att montera järnstänger och beslag. Den bästa delen? Du kan anpassa höjden så att den passar perfekt till din utomhusplats. Se till att allt sitter ordentligt och säkert - stolparna är ryggraden i ditt projekt. 

Steg 3: Förbered betongen

Därefter blandar vi ihop saker - bokstavligen. Kombinera din postmix-betong med vatten och grus, följ instruktionerna på förpackningen. Denna blandningen kommer att ge dina stolpar en bergfast bas.  

Steg 4: Förbered dina blomkrukor

Placera varje monterad stolpe mitt i dina terrakotta blomkrukor och häll försiktigt betongblandningen i krukorna. Använd ett vattenpass för att se till att stolparna står upprätt - det här steget är viktigt för ett polerat utseende. Använd vid behov ett tunt snöre för att hålla dem stadiga medan betongen stelnar. 

Steg 5: Låt det torka

Tålamod är nyckeln! Låt betongen torka helt och hållet. Det kan ta en dag eller två, men lita på oss, det är värt att vänta på. Du vill att dessa baser ska vara stenhårda och stabila. 

Steg 6: Häng upp lamporna

När betongen är torr och rören sitter ordentligt på plats är det dags för den roliga delen - lamporna! Drapera dina ljusslingor eller glödlampor mellan stolparna. Välj ett sicksackmönster för en lekfull känsla eller raka linjer för en klassisk look. 

Steg 7: Njut av din mysiga plats

Tänd lamporna och upplev det mysiga, inbjudande skenet från ditt nyligen upplysta utomhusplats. Det är perfekt för kvällssammankomster, att läsa en bok eller bara njuta av den friska luften. 

 

Redo att se detta i praktiken?

Kolla in vår steg-för-steg videoguide nedan och bli inspirerad att lysa upp din utomhusplats idag! Känner du dig inspirerad? Kontakta oss här så hjälper vi dig att skapa en skräddarsydd lösning för din trädgård eller din garderob.