Vårt mål är att förverkliga din dröm om den perfekta garderoben och förvaringslösningen.

Rackbuddy är för er som inte är till standardlösningar. Vi älskar erövra det omöjliga. Vårt driv är att förvandla det omöjliga utrymmet till en funktionell och vacker garderob, perfekt anpassad dina behov. I detta sammanhang tycker vi det är oerhört viktigt att arbeta med hållbara och långtids hållbara material för att säkerställa att din Rackbuddy produkt är för livet. Låt oss berätta mer.

För att lära känna oss vill vi först nämna våra vägledande principer. Oroa dig inte vi har endast fem av dem som vi tar på största allvar och i  grunden är det dom som gör oss annorlunda. Principer som styr vårt företag och vardagen: 

• Våra lösningar upptar inte plats - de ger utrymme. 

• Våra lösningar håller hela livet och kan alltid rekonstrueras återigen.

• Vi arbetar med få komponenter som expanderar till oändliga möjligheter.

• Vi genom tänker funktionaliteten hos robusta material och omvandlar dem till lätta och snygga lösningar. 

• Vi har en enkel åtgång till alla komplexa förvarings utmaningar: Vi ser det - och vi löser det.

Vi har dessa principer i åtanke i allt vi gör för att konstant på linje med vem vi vill vara som företag.

Vi är ett danskt designföretag och vårt mål är att gå långt utanför normen för normala förvarings lösningar.  Företaget grundades med bakgrund i våra egna erfarenheter: Vi önskade ett sätt att hänga våra kläder på och fick valet mellan billiga, oflexibla, skröpliga modul möbler eller dyra specialtillverkade lösningar. Så vi beslutade oss för att ändra agendan. Vi utvecklade ett koncept med bättre hållbarhet, prisvänligt förbättrad och framför allt fler alternativ för framtida förvaringsmöbler.  

Vi valde att arbeta med några grundläggande komponenter som kan utökas till oanade möjligheter. Vi kommer berätta mer om dessa komponenter senare. Valet av komponenter gör att vi kan anpassa vilket rum som helst oavsett hur oregelbundet. Vå lösning passar alltid perfekt in i ofullkomliga utrymmen. Allt du behöver är att visa din utmaning. Vi lovar att vi kan fixa det. Våra lösningar tar inte upp utrymme - de utökar ditt utrymme. Vi fungerar där standardmoduler misslyckas och lämnar utrymme för unik personlig inredning. Det är inte rocket science utan Rackbuddy science.

Vi har alltid varit här för att vinna. När vi säger det själva gjorde vi mycket mer med vad vi fick. Just därför kom vi på konceptet “Stretch your space” - som är ett slags motto för oss, ett koncept som definierar vilka vi är och allt vi kan åstadkomma. Med Rackbuddy kan du börja med att stretcha ditt sinne. Vi kommer inte att begränsa dig. Enda begränsningen är din egen fantasi.

Hos oss hittar du enkla funktionella innovativa produkttyper.

Vi tror att den ärliga skönheten finns i enkla lösningar.  Vi tror även på att inspiration finns överallt. En stor del av vår inspiration kommer från industriella material och att hitta nytt föremål med dessa material. Vi använder t.ex. stretch metall som normalt används till räcken och gångvägar och förvandlar till ett skåp. Eller genom att använda järnrör för att skapa en modern garderob lösning. Det finns många fördelar med att använda industriella komponenter i inredningen. Material avsedda industrin ger ett super hållbart produkt och samtidigt våra produkter en enkel, modern och minimalistisk look som vi älskar.

Vi har arbetat hårt för att få fram rätt material från etiska och skickliga producenter. Vår virkesleverantör är en dansk FSC®-certifierad tillverkare, vilket säkerställer att allt vårt virke är FSC-certifierat.

Vi arbetar i järn som är det mest återvunna material i världen för att säkerställa effektivitet med vårt kärnmaterial. Alla produkter på vår hemsida är hållbart tillverkade med många timmar och tankar bakom tills vi tyckte att de var perfekta för www.rackbuddy.se

Skönheten i järn

Redan från början visste vi att vi ville jobba med järn. Ett billigare alternativ kunde vara aluminium, men vi önskade en robusthet i våra produkter som bara järn erbjuder. Du vet när du håller ett Rackbuddy järnprodukt i händerna. Vi ville ett ärligt material inte ett material som låtsas vara något det inte är.

Vi använder oss av en speciell klar beläggning på alla våra rör för att säkerställa att järnet behåller sin ursprungliga färg. Beläggningen är speciell eftersom den inte är gjord enbart för att bevara materialets utseende utan även för att undvika missfärgningar på händer och kläder. Du behöver inte oroa dig för att bli smutsig när du sätter ihop din Rackbuddy.

Om det var tillräckligt bra för

Louis den 14:e...

Grejen med järn är att det kan – och ofta – återvinns. Igen och igen. Det är helt enkelt det mest återvunna materialet i världen. Energin som krävs för att förvandla järn till skrot är mycket mindre än andra material,vilket gör det mycket hållbart. Rätt behandlad är järn inte ett material som förmultnar. Trädgården runt Versailles bevattnas genom järnrör som lades på 1600-talet. De är fortfarande fullt fungerande. Så för alla praktiska ändamål kommer våra produkter att hålla i generationer - oavsett om du vill behålla dem själv eller ge dem vidare till nästa generation, så kan du! Vi tyckte att smeknamnet "Rackbuddy" passade: vi är din garderobs bästa kompis och nu vet du att tanken bak en buddy är att göra mer av det du redan har. Stretcha ditt utrymme.