Mads Langer x RackBuddy interview - Stretch your space

Enligt oss är samarbetet mellan Rackbuddy och den danska artisten Mads Langer en perfekt match. Inte för att vi besitter någon insikt om hur man skriver hits eller om hur man är så cool, lugn och sansad som Mads Langer är både som människa och som artist, utan för att vi är i enighet med Mads sätt att arbeta på. Vårt mål har alltid varit att utmana normerna för förvaringslösningar. För Mads har målet alltid varit att utmana de traditionella normerna inom musikproduktion. Att nytänka traditioner och inte låta begränsas av något förbinder vår designprocess med Mads musikproduktion vilket skapade en perfekt synergi i vårt samarbete. Arbetsmoralen är ett perfekt exempel på "Stretch your Standards" – ett koncept om att göra det bästa av det du arbetar med. Det är ett slags motto som definierar hur vi arbetar och vilka vi är som företag.

Vi kan skatta oss lyckliga över att få lov att intervjua Mads Langer om hans karriär och därmed höra mer om hur han arbetar som artist. Du kan läsa hela intervjun nedan.

 


 

Vi ser det - vi fixar det.

Vi har fem principer som styr vårt företag och sättet som vi strukturerar vår arbetsgång. Först och främst har vi ett enkelt förhållningssätt till alla komplexa förvaringsutmaningar. Vi ser det – vi fixar det.

 

I Mads Langer och Julie Lillelunds hem var utmaningen att förvandla en omöjlig vindsvåning med snedtak och träbjälkar till en unik walk-in. För oss var detta det perfekta imperfekta utrymmet, eftersom det var ett utrymme där ingen normal garderobslösning någonsin skulle få plats, och därmed var det ett perfekt tillfälle för oss att visa att vi kan övervinna även det mest icke-idealiska utrymmet och förvandla det till en funktionell, vacker garderobslösning med gott om plats för både kläder och accessoarer.

Rackbuddy Wardrobe make-over at Mads Langer


Våra lösningar tar inte plats – de skapar plats

Vi gjorde om vindsutrymmet till en walk in och utmanade alla möjligheter att skapa förvaringslösningar i det annars icke idealiska utrymmet.Vi monterade våra "Pins" på träbjälkarna för accessoarer som hattar och kepsar samt klädstänger på snedväggarna för att säkerställa att varje hörn och vrå blev utnyttjat. Standardlösningar skulle ha stulit mycket plats och fått rummet att verka mindre, men med våra lösningar kunde vi ta till vara på allt rummet hade att erbjuda och därmed maximera rummets möjligheter. På så vis fick Mads och Julie en lösning där inget klädesplagg göms undan samtidigt som det finns gott om luft och golvyta att röra sig fritt på.

Jeans rack from rackbuddy at mads langer Shoeshelf at Mads Langer from rackbuddy

Vi arbetar med ett fåtal komponenter som expanderar till oändliga möjligheter.

Även om vi arbetar med ett fåtal grundläggande komponenter expanderar de till oändliga möjligheter. Våra järnrör har den robusthet som bara järn kan ge och de skapar en cool, industriell look i din garderob. Du kommer att känna kvaliteten och robustheten när du håller ett Rackbuddy järnrör i dina händer. Vi önskade att använda oss av ett gediget material, som inte låtsas att det är något det inte är.

Genom att välja dessa få komponenter – som järnrör och trä – kan vi skräddarsy förvaring för alla utrymmen. Oavsett hur komplexa de än är. Våra lösningar är alltid den perfekta matchningen för imperfekta rum och vi tror att äkta skönhet finns i de enklaste lösningarna.


Clothesrail for dresses at mads langer

Hook for hats in mads langer wardrobe


Våra lösningar håller hela livet, men kan alltid byggas om och byggas ut.

Det som är så bra med järn är att det kan återanvändas – vilket det ofta blir. Om och om igen. Det är faktiskt det material som återanvänds mest i världen. Så du behöver inte ha dåligt samvete över att investera i en garderobslösning av järn. Tvärtom. Det är dessutom möjligt att plocka ned rören om och sätta upp dem i ett annat rum om du flyttar eller möblerar om i ditt hem. Det är ett material som kommer att hålla livet ut – oavsett om det behåller det själv eller ger det vidare till nästa generation!

Egetræshyld til accesories hos mads langer og julie lillelundKrog til tasker hos mads langer og julie lillelund


Vi nytänker funktionaliteten hos robusta material och omvandlar dem till lätta och snygga lösningar.

Även om våra järnrör har ett industriellt och rått utseende ger de ändå ett lätt uttryck i rummet. Om du monterar en vanlig garderob eller byrå i din walk-in kan du ibland få en känsla av att rummet verkar trångt eller övermöblerat. Eftersom vindsutrymmet hos Mads och Julies redan hade sluttande väggar som gör att rummet verkar mindre rymligt var det därför viktigt för oss att ge deras walk-in en ljus och luftig känsla. Våra lösningar ger luft, plats och personlighet till rummet, bland annat genom att lyfta kläderna över golvet, ge en överblick och därigenom framhäva varje enskilt klädesplagg.


Skræddersyet spejl til garderobe hos mads langerTøjstativ i vandrør i skunk i walk in

Allt som allt…

Det var ett rent nöje att skapa en walk-in i Mads och Julies vindsutrymme och att arbeta med en artist som anammar vad vi menar definierar begreppet "att vidga sin standard". Och bäst av allt? Paret älskar de sin nya garderob lika mycket som vi älskade att skapa den!

 

Mads Langer with his guitar in his new RackbBuddy wardrobe