IN HER SHOES: Trine Bang

Vi tar med oss dig till Trine Bangs fantastiska skokollektion. Trine är en 34-årig skoälskare, som arbetar som influenser agent och bor i Köpenhamn, Danmark. Detta möte är det perfekta tillfället att upptäcka hennes favoritpar och få en inblick i tankarna hos en riktig shoeaholic.

Trine Bang - RackBuddy Skohylla

 

Trines kärlek till skor började redan när hon var mycket ung. Vid 5 års ålder var Trine på semester på den grekiska ön Kos med sin mamma, hennes bästa vän och hennes dotter. En dag promenerade de runt ön och hittade ett väldigt sött par gladiatorlädersandaler i en av de lokala butikerna. Trine blev kär direkt, det fanns bara ett litet problem - de hade inte hennes storlek. Alla tjejer fick ett matchande par utom lilla Trine, som inte slutade gråta förrän nästa dag. När hon pratar om det undrar hon fortfarande varför hon inte köpte en storlek högre som hon skulle ha kunnat ha på sig sommaren efter.


"Jag älskar hur svenskar alltid klär upp sig även på vardagar, det är något jag skulle vilja se mer av i Danmark"


Som en riktig dansk är skor viktiga i hennes garderob
. Nyckeln när du köper skor är att hitta ett par som är både praktiska och snygga - kärnan i skandinaviskt mode. Hennes första par designerskor var några färgglada Chanel-sneakers som hon lyckades köpa efter att ha sparat länge. Hon medger att byta skor 3 till 4 gånger om dagen beroende på sitt schema, men ett par sneakers är alltid ett bra val att springa runt i staden mellan mötena.

Trine Bang - RackBuddy Skohylla

Just nu älskar Trine sina mångsidiga Chloe-stövlar som hon har på sig hela tiden, till jobbet, till restaurangen och till och med till festivaler. Trines varumärken är Gianvito Rossi för klackar, Chanel för skor och New Balance för sneakers.


 För läsare som inte känner till dansk stil behöver du komma ihåg att det är mycket viktigt att vara bekväm när det gäller skor. Oavsett om du gör dig redo för jobbet, för en utekväll eller för ett bröllop, kommer sneakersna alltid att dyka upp i danskarnas sinnen, och Trine är inget undantag. Tips: Om du undrar hur du ska överleva hela natten i din 12 cm Louboutin, gör som Trine, ta med ett par och byt skor när klockan slår midnatt.

Pandemin har också haft en inverkan på Trines garderob - liksom resten av världen fann hon sig själv att välja mer bekväma kläder. De tjocka läderstövlarna från Ganni var ett av hennes mest slitna par i år, och hennes nästa köp kommer förmodligen att vara Chanel Dad-sandalerna som vi har sett överallt de senaste två säsongerna. Båda paren är en bra representation av dansk stil, de hjälper till att balansera en flickaktig outfit genom att lägga till en edge till outfiten. Fun fact: Trine är kanske den enda dansken som aldrig har ägt ett par Birkenstock, hon håller sig alltid till sina Havainas.

"Skor behöver inte vara dyra, men jag känner mig mest lockad av designerskor på grund av kvaliteten och uppmärksamheten på detaljerna"


Med Carrie Bradshaw som skoikon är det ingen överraskning att höga klackar också är en stor del av Trines skokollektion.
Det galnaste paret som hon någonsin har köpt var ett par rosa mockaskor från Jeffrey Campbell. Rosetten var så stor och materialet så känsligt för nordiskt väder att hon ALDRIG bar dem. Men låt dig inte luras, trots sina 100 par skor, är Trine en stark tro på tidigare älskat mode och tvekar inte att sälja de skor som hon inte bär.

 

Trots att Trine är född i Danmark påverkas hon också av skokulturen i andra länder där kvinnor bär klackar oftare. Hon beundrar särskilt hur svenskar klär upp sig oavsett om det är en vardag eller helg. Det är något som hon vill se mer av i Danmark, där människor tenderar att klä ner sig. När hon är inbjuden till event försöker hon anstränga sig och ta på sitt favoritpar av stilettos.

Trine Bang RackBuddy Skohylla

När vi pratade om skominne var Trine tvungen att nämna tonåren. Som tonåring på 90-talet påverkades hon enormt av Spice Girls och samlade på sig 10 par Buffalo, alla i olika färger. Trine erkänner också att det var ett bra sätt att se lite längre ut, bra modetips för alla korta tjejer! Några år senare antog hon en mer subtil sko-trend som var mycket populär bland de unga danskarna och köpte ett par (eller 6) Kawasaki. Som en sann skoälskare har hon följt olika skotrender- några lättare att anta än andra - men hon ångrar inte något av det och älskar att titta på gamla bilder.

Instagram och Pinterest är där Trine hittar mest av sin skoinspiration. Danska influenser är hennes favorit men hon skulle också älska att byta sin skokollektion med Sandra Hagelstam, grundare av 5 inch and up (ingen förolämpning Carrie).

Trine Bang RackBuddy skogarderob

Om du var tvungen att komma ihåg ett tips från Trine skulle det vara att alltid gå för en klassisk stil när det gäller designerskor. Om du letar efter ett lekfullt par för en utekväll, göt butiker som Zara aldrig dig besviken.

Följ Trine på  @trinetrinebangbang för mer inspiration