Hur dekorerar man sitt hem med blommiga färger?

Färger är en av de viktigaste faktorer när det gäller att inreda och möblera ditt hem. Färgerna i ett rum kan har en dramatisk effekt på både ditt humör och ditt emotionella tillstånd och det är av stor betydelse när det gäller balans och atmosfär i ditt hem. Vissa är för mer subtila färger och andra trivs med djärva färger. Vår nya Blossom Collection presenterar färger som finns i båda ändarna av spektret.

Vi har slagit ihop oss med duktiga designduoen, Besau-Marguerre, som har designat tre nya uttrycksfulla färger för fem av våra bästsäljare. Här valdes en ljusgul som ledande färg, en jord när pastell violett och en dämpad rödaktig beige. Alla inspirerade och uppkallade efter blommande blommor under årstiderna vår, sommar och höst. Den gula har fått namn efter sommarblomman "Mimosa", den lila färgen hämtar inspiration från vårblomman "Liliac" medan den dämpade röda har fått sitt namn efter höstblomman "Dahlia".

Blossom Collection ger dig den perfekta möjligheten att visa upp din personliga stil med din inredning samtidigt som du lägger till färg och extra förvaring åt ditt hem. Här är 4 tips på hur du kan inreda ditt hem med blommande färger.

blossom collection colorful shelf and clothes rail

1. Använd accessoarer för att visa din färgstarka personlighet
Föredrar du neutrala färger på väggar och möbler är det att visa dina färgglada tillbehör ett bra sätt att sätta färg på ditt hem. Böcker, ljus och små tillbehör i färger kontrasterar monokromatiska väggar och möbler och ger liv åt rummet samtidigt som du visar din personlighet.

Använd Little John hyllan i olika färger i vardagsrummet för att presentera dina favorit accessoarer eller styla den med vackra blommor som matchar en av de tre färgerna på järnrören. Den fungerar även som vacker förvaring åt dina favorit muggar och keramik i köket, som ett praktiskt nattduksbord i sovrummet eller för dina parfymer och smycken i badrummet.

Rackbuddy shelf and clothes rail in yellow, lilac and beige-red

2. Kombinera färger för lekfull inredning
Att kombinera färger i hemmet ger dig ett lekfullt och modigt look. När man kombinerar färger är det viktigt att de skapar kontrast och här är ett typiskt tillvägagångssätt att kombinera fräscha, ljusa färger med mer dämpade pastellfärger.

Färgerna i Blossom Edition är färger som på pappret skapar omedelbar kontrast och utmanar betraktaren, men som ändå lyckas samexistera i vacker harmoni och tar din inredning till en ny och spännande nivå. Gillar du färgglatt kombinera då med klädstång, krokar och vägghyllor i alla tre nyanserna.

RackBuddy Blossom collection colorful clothes racks

3. Lägg till positivitet och värme med djärva färger
Möbler i djärva färger är vägen fram om du vill behålla en minimalistisk stil men ändå behålla en varm känsla i rummet. Ljusa, djärva färger är bra i rum med högt till tak som annars kan kännas kalla endast inredda i neutrala färger. Att supplera med möbler, konst eller tillbehör i djärva färger ger omedelbart rummet en positiv varm atmosfär.

Ljusgul “Mimosa” är en färg som högljutt kommer presentera sig själv i alla inredningsmiljöer och tillför en uppfriskande färgklick åt ditt hem. De flesta av oss förknippar gult med något positivt, ljust och optimistiskt eftersom det påminner oss om solen, våren och sommaren. Använd den “Mimosa” färgade Claw för att ge en varm, upplyftande känsla för t.ex. din garderob, hall eller badrum. Den är idealisk att hänga jackor, handdukar och dina favoritväskor. Den gula Joey klädstången är perfekt för rum med högt till tak med behov för ett varmt och positivt inslag.

RackBuddy yellow clothes hook mimosa

4. Välj lugnande färger för rum där du vill ha en mysig atmosfär
Färger har sitt eget språk och energi. De påverkar inte bara vårt humör utan har också visat sig påverka oss mentalt. Att välja rätt färg för sovrum är därför viktigt för din sömn. Gå efter lugna färger som inte är för flashiga i rum du vill koppla av i. Pastellfärger och neutrala färger ger kopplingar till naturen och hjälper kroppen gira ner redo för sömn.

Den jordnära violetta färgen “Lilac” och den dämpade röd beige “Dahlia”från Blossom Collection är båda designade att uppta mer plats i sin miljö, men ändå framhäva vad du än väljer att hänga på dem på ett subtilt och elegant sätt.

Olika nyanser av lila sägs ha en lugnande effekt på sinnet och nerverna. Färgen “Lilac” är en perfekt färg för ditt sovrum att skapa en tröstande och romantisk atmosfär. Använd den “Lilac” färgade Jolene skenan som förvaring för skor och väskor i sovrummet eller låt den jordnära violetta färgen presentera dina handdukar i badrummet. Likaså skapar den röd beige färgen “Dahlia” en mysig känsla och är ett bra val för rum där du vill att atmosfären ska vara avkopplande. Använd den “Dahlia” färgade Joye klädstången i sovrummet för att stretcha ditt utrymme och skapa en ren, lugnande och färgstark interiör som framhäver dina favoritkläder.

Rackbuddy colorful clothes hooks