Hangin' with RackBuddy - Make it yours

Från en idé som utvecklats i ett garage till ett internationellt företag med ett Design Lab i Frederiksberg på bara 7 år. Tillväxten och framgången för RackBuddy har ökat snabbt och trots att de har nått många milstolpar har ägarna fortfarande många mål kvar för sitt företag. Men vem är de två herrarna bakom RackBuddy, som lyckades förvandla vattenrör till urbana och trendiga walk-ins och garderobslösningar? Och vad är orsaken bakom framgången?

Barndomsvänner från Esbjerg

Martin och Lasse har känt varandra i största delen av deras liv och de tror att anledningen till att de båda fortfarande kan vara vänner och driva ett företag tillsammans är deras förmåga att låta varandras idéer utvecklas och våga tro på dem. Idén bakom RackBuddy uppstod redan 2013 när Martin behövde en garderob för sitt nya hem. Han kunde inte hitta något som levde upp till hans förväntningar så han bestämde sig för att skapa sin egen med sin vän Lasse. Målet var att skapa något stabilt med en ren design och ett unikt utseende, och det var så den första RackBuddy kom till liv. Ordet sprids och idén blev snabbt populär bland vängruppen, och inom kort tid såldes de första tio RackBuddy klädställen. RackBuddy visade sig snabbt vara en ekonomiskt lönsam idé och Martin och Lasse skapade företaget medan de arbetade heltidstjänster på sidan. År 2015 bestämde de sig för att sluta jobbet och arbeta heltid med RackBuddy.

Make it yours

Runt RackBuddy har Lasse och Martin byggt ett universum som de kallar Make it yours. Universum är kärnan i RackBuddys DNA - Möjligheten att göra RackBuddy till ditt eget. Om du frågar Lasse och Martin råder det ingen tvekan om varför RackBuddy blev en sådan framgång.

”I verkligheten bygger RackBuddy på en mycket enkel idé, nämligen möjligheten att skräddarsy och din egen garderob eller förvaringslösning. Vi har hållit fast vid den tanken hela vägen igenom, och med Make it yours, kan vi utveckla denna vision ännu mer. Till skillnad från så många andra lösningar tilltalar Rackbuddy inte en specifik stil eller typ. Det råa, urbana utseendet kan justeras beroende på personens stil. Den kan göras feminin och få ett ljust uttryck genom att lägga till några assesoarer, säger Martin.

”RackBuddys styrka är att de inte bara tjänar ett specifikt syfte. De kan användas i köket, vardagsrummet, barnrummet och för garderoben. Du kan välja de traditionella modeller eller vara kreativa och designa dina egen - Med RackBuddy är det bara din fantasi som sätter gränserna. Att skapa egna universum kan våra kunder inspirera varandra genom att dela sina lösningar så att andra kan ta del av de kreativa idéerna och anpassa dem till sin egen stil. Och det är verkligen en av de saker vi tycker mest om. Vi älskar när människor delar sina produkter på Instagram och visar hur de har gjort sin RackBuddy till sin egen stil. Därför är vår nya webbplats mycket mer fokuserad på inredning. ”, Tillägger Lasse.

Tre snabba frågor till Martin och Lasse

Vilka RackBuddy-lösningar har ni hemma?

Lasse: Jag har använt RackBuddy både kreativt och funktionellt genom att bygga en vägg för skor och en vägg med plats för växter och dekorationer.

Martin: Jag har skapat en liten klädkammare för mitt sovrum. Jag har använt moduler från vår walk-in-kollektion, men på grund av höjden på rummet har jag anpassat dem.

Kan ni avslöja några kommande spännande produkter?

Lasse: Vi är mycket glada att snart lansera en helt ny serie hyllsystem

Martin: Vi kommer också lansera byråer och lådor som kan monteras på befintliga RackBuddy-lösningar så att våra nuvarande kunder kan expandera och lägga till nya produkter.

Vad är nästa stora ambition?

Martin och Lasse: Vår nästa ambition är att gå in på tre nya onlinemarknader. Vi arbetar också med att utöka vår personal så att vi kan hålla jämna steg med arbetsbelastningen.