Små utrymmen med stora möjligheter

Små utrymmen med stora möjligheter

Vi har samlat våra bästa tips för optimal inredning i ditt hem. Ett litet hem resulterar inte automatiskt i färre alternativ när det gäller funktionalitet och förvaring.

1: Glöm kvadratmeter och tänk i kubikmeter

När du inreder ett litet hem är den första regeln att glömma kvadratmeter och börja tänka i kubikmeter. Kanske har du högt i tak? Börja justera utrymmet. Var inte rädd för att hänga saker från taket och placera din förvaring upp på väggarna. Allt detta skapar en känsla av luft, mer golvyta och optimalt utnyttjande av ditt utrymme.

2: Lek med skräddarsydda möbler

Skräddarsydda möbler kan vara en kostsam affär om du inte är superhändig själv. Men i verkligheten behöver det inte vara dyrt eller svårt. Ibland handlar det bara om att hålla koll på möjligheterna. Vissa företag skapar skräddarsydda lagringslösningar utan att förstöra dig ekonomiskt. Du kan skapa ett matbord enkelt genom att använda bordsben och en bordsskiva efter dina individuella mått. Om du har hittat ett trevligt litet bord som sticker ut för långt från väggen, skär bordet i mitten och montera det på väggen med stöd av två bordsben. Sådana små knep fungerar och ger samtidigt mycket personlighet till ditt hem.

3: Städa upp och dekorera med mycket förvaring

Det låter som något som din mamma kan säga, men sanningen är att det fungerar. Högar med kläder, papper och röra gör att rummet ser mindre ut. Detta skapar dålig energi och stjäl uppmärksamheten från alla coola saker i ditt hem. Kampen mot röran kräver bra förvaringslösningar - det är dags att börja tänka kreativt. Och glöm inte regel nummer 1 - dra nytta av höjden på ditt rum och utnyttja hela rummet. Hyllor hela vägen upp under taket skapar atmosfär.

4: Skaffa multifunktionella möbler

Det handlar inte om att sova på köksbordet eller äta i sängen. Det handlar helt enkelt om att ge dine möbler fler funktioner. Kanske kan ditt skrivbord förvandlas till ett matbord eller din säng till en soffa. Välj en cool pall som sängbord. På så sätt kan du enkelt hitta en extra plats när studiegruppen kommer över till middag. Tänk utanför boxen! Möjligheterna är oändliga när du börjar titta på möbler på ett nytt sätt.

5: Skapa en illusion

Det äldsta tricket i boken för att få ett rum att se större ut är speglar. Och det finns en bra anledning till det eftersom det helt enkelt fungerar - även utan att du behöver förvandla din nya lägenhet till en dansstudio. De flesta av oss vill kunna se oss helt i en spegel innan vi lämnar huset på morgonen, så varför inte kombinera en fin stor garderobsspegel med möjligheten att få ditt hem att se större ut? Ljus väggfärg har samma effekt. Ljus öppnar rummet och får det att se större ut. Undvik mörka hörn och måla din vägg i ljusa färger. 

Om vi lyckades inspirera dig och du nu behöver rätt redskap för din lägenhet, hitta några idéer nedan:

  • Väggstöd för hyllor eller bord: Här kan du hitta ett exempel.
  • Bordben: Här hittar du ett exempel.
  • En multifunktionell hylla för högt tak: Här hittar du ett exempel.
  • En klädhängare som hänger i taket: Klicka här för ett exempel.
  • Behöver du hjälp med att hitta den perfekta lösningen för ditt hem: Kontakta oss på info@rackbuddy.se!

Table legs RackBuddy Shelfie RackBuddy Joey ceiling RackBuddy