Idéer för en mindre hall

Letar du efter inspiration på hur du kan få bättre ordning i din entré? Om du, som många andra, har en mindre eller smalare hall eller en entré med snedtak kan det vara svårt att hitta en förvaringslösning som passar. Därför har vi på denna sida samlat inspiration, tips och idéer på hur du kan göra för att få mest möjliga nytta av din lilla hall.

Att inreda en liten hall

Hallen är det första som dina gäster möts av när de kommer in genom ytterdörren. För att de ska känna sig välkomna är det därför viktigt att inreda din entré så att den känns mysig och inbjudande. Det betyder i praktiken att det ska finnas plats för dem (och för dig) att hänga upp sina ytterkläder och skor. Här är några saker som kan vara bra att tänka på när du ska inreda en smal hall eller en mindre entré:

  1. Undvik stora och skrymmande garderober i din hallinredning

Om din entré är förhållandevis liten eller har en långsmal planlösning bör du försöka att hålla så mycket golvyta fri från möbler som möjligt. Det skapar en rymligare och luftigare känsla. Detta betyder att undvika stora och klumpiga garderober. Välj istället en vägg- eller takmonterad klädstång där du kan hänga upp dina jackor och kappor och addera en eller flera hyllor där du kan förvara mössor, vantar, halsdukar och andra accessoarer. För en extra liten hall rekommenderar vi en kombinerad lösning som vår RackBuddy Little Marlow där du får en klädstång och hylla i en och samma lösning. 

     2. Glöm inte hallbelysningen

Om du inte har något naturligt ljusinsläpp i hallen, vilket är fallet i de flesta lägenheter, tenderar entréen att bli ganska mörk. Därför är det en god idé att inkorporera några ljuskällor för att du ska kunna knyta dina skor även under kvällstid. Du kan använda en takhängd stång som du virar en ljusslinga kring som ger ett behagligt ljus.

     3. Gör plats för skorna

En sak som gör stor skillnad i alla storlekar på entréer men särskilt för en liten hall är att få bort skorna från golvet. De tar ofta upp onödigt mycket golvyta och gör att hallen ser rörigt ut. Satsa på ett skoställ eller ett mindre hyllsystem med tillräckligt många nivåer så att det rymmer hela hushållets skor. Att ha ett fungerande system där det är enkelt att organisera skorna ger omedelbart ett städat intryck och mer plats att röra sig på i hallen.

    4. Få användning av varje kvadratmeter i din hall

Vare sig om din hall har sluttande väggar eller besvärliga hörn hjälper vi på RackBuddy dig att hitta en lösning som passar ditt utrymme. Vi erbjuder bland annat klädställningar till hörn och ett brett utbud av garderobssystem som ger dig det extra utrymmet som du behöver.

I vissa fall behövs en specialanpassad lösning för att inreda din entré

Hittar du inte en förvaringslösning i vårt standardsystem som passar din hall? Eller har du en specifik idé för hur du vill inreda din lilla entré med en lösning från RackBuddy som har specialanpassats? Eller ett specifikt sätt som du vill organisera en smal hall eller korridor i samma minimalistiska stil fast med en egendesignad lösning? Läs mer om hur du kan designa din egen lösning eller boka ett gratis designmöte med oss så att vi kan hjälpa dig att skapa hallinredningen som du drömmer om.