The Reception

Vesterbros mysiga nya champagnebar vid Dannebrogsgade

Goda nyheter för alla champagne- och vinälskare där ute - det finns en ny plats för er! På The Reception i Köpenhamns höftkvarter Vesterbro hittar du allt från Cava till Crémant, liksom ett fint sortiment av vin och tapas. De två ägarna har en stor passion för allt bubblande och ville därför skapa ett jordnära utrymme där alla kan dela sin passion med dem till överkomliga priser.

Ett hang-out place för alla

Vi hade nöjet att skapa champagnebarns interiör. Det var inte tänkt att vara en stel, snygg champagnebar som några av dem som redan finns i Danmarks huvudstad. Istället var målet att skapa ett välkomnande, avslappnat utrymme där alla olika typer av människor skulle vilja spendera tid.

Det som gör vinbarernas interiör så intressant är de olika materialen, färgerna och texturerna som har använts, särskilt för väggarna. En del av barens charm är de råa tegelväggarna som delar utrymmet. Genom det lilla fönstret i tegelväggen kan kunderna få en liten smyga in i nästa rum.

Fluffiga kuddar och dagbäddar välkomnar alla att sitta ner, koppla av och njuta av några läckra bubblor. Dagbäddarna är designade och tillverkade av oss själva - naturligtvis i vårt klassiska RackBuddy-utseende.

Winebar the Reception - brick walls & daybeds

Daybeds & lounge chairs at The Reception champagne bar

Cozy corner at Vesterbro's new wine bar

Vad du ser är vad du får

Baren är täckt av en mässingsyta och träplankor på utsidan. Inuti baren är väggarna täckta med vita klinkerplattor som verkligen får baren att sticka ut - det är den enda platsen på där ljusa färger har använts. Bartenderns rike är full av smarta lagringslösningar, som skräddarsydda RackBuddy-hyllsystem gjorda av vattenrör och ljust trä.

The bar at Vesterbro's new champagne spot - designed by RackBuddy

the bar at the reception - interior design by RackBuddy

Shelving system for wine glasses - Industrial Design by RackBuddy

RackBuddy rails to hang up kitchenware

 

Gnistrande belysning för gnistrande drycker

Eftersom The Reception är belägen i en hög källare var rätt belysning väldigt viktig. Tanken var att skapa en intressant belysningslösning som ger platsen precis rätt ljusnivå medan det också är coolt att titta på. Här är vad vi kom på: massor av olika LED-lampor som hänger från skräddarsydda RackBuddy-skenor. Vi är kära i resultatet!

Cozy lignting with RackBuddy rails and lightbulbs in different forms and sizes

Industrial Design bar - Copenhagen

lightning solution with RackBuddy rails

Vesterbros nya champagnebar ligger på Dannebrogsgade 8 och är öppen för alla från torsdag till lördag. Kom förbi och kolla in den!